Voordelen van kickboksen

geplaatst in: Blog | 0

Waarom jij wil leren kickboksen!

Wil je iets doen aan je conditie en ben je niet bang voor een intensieve training? Kickboksen is dé sport voor conditionele verbetering, reactievermogen, snelheid en kracht. Je kunt dit klassikaal doen (met een groep) of met een eigen trainer. Met een personal kickbokstrainer train je op je eigen niveau en profiteer je optimaal van je training en ontwikkeling als kickbokser.

Is kickboksen wel iets voor mij?

Is kickboksen agressief? Het antwoord hierop is: Ja, maar binnen strikte kaders en als je het goed doet kun je vooral je eigen agressie erin kwijt, op een gecontroleerde manier. Zeker tijdens een privéles kickboksen hoef je voor pijn of agressie niet bang te zijn! De sport vereist bovendien een enorme dosis zelfbeheersing en precisie. Overigens word je tijdens een privé thaibox les gewoon getraind op de pads en ook dan is de sport fantastisch voor uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Het is dus niet nodig om tegen een tegenstander te boksen als jou dat niet aanspreekt. Toch kun je je energie en eventuele agressie er prima mee kwijt. Wel kan je met je kickbokstrainer sparren, op een veilige en leerzame manier.
Ga je wel voor partijtjes tegen tegenstanders? Dankzij techniek en de nodige beschermingsmiddelen kan dit ook op een veilige manier.

Muay Thai

Een oorspronkelijke vorm van kickboksen is Muay Thai. Dit is het zogenaamde Thaiboksen. Dit is een vechtsport die al vele eeuwen wordt beoefend. Het thaiboksen komt, zoals het woord al zegt, uit Thailand is over de hele wereld populair. Deze vorm van boksen is afkomstig van de vechtkunst krabi krabong. Als de krabi krabong-strijder zijn wapens kwijt was, kon hij zijn lichaam inzetten als dodelijke wapens. Het huidige manier van thai boksen is hier weliswaar uit ontstaan, maar veel technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden. Ze zijn te gevaarlijk.
Bij thaiboksen lijkt alles te zijn toegestaan, maar er zijn wel degelijk regels. Het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen is toegestaan. Het is wel de hardste vorm van kickboksen en niet de vorm die in Nederland normaal gesproken beoefend wordt.

thaiboksen rotterdam


Voordelen kickboksen als sport

De voordelen van kickboksen zijn:
- Iedereen kan het op zijn eigen niveau doen
- Kan ook solo beoefend worden
- Goed voor reactievermogen
- Goed voor coördinatie
- Goed voor uithoudingsvermogen
- Goed voor explosieve kracht
- Full body sport, alle spieren worden ontwikkeld

Zelf ook kickboksen? Neem een personal kickbokstrainer!

Wil je zelf ook kickboksen? Om je conditie te verbeteren, je energie kwijt te raken of misschien wel serieus aan de slag te gaan met deze sport? Prima idee, want je traint je hele lichaam én je geest. Na iedere intensieve training voel je je helemaal afgemat maar wel veel lekkerder dan voorheen. Kickboksen zorg ook voor een betere houding, meer spierkracht en een betere coördinatie. Maar ook psychisch zijn er volop voordelen: Je leert omgaan met tegenslag, je leert doorzetten, incasseren en je traint al je spieren.
Neem een privéles kickboksen in Rotterdam en maak vrijblijvend kennis met deze sport. Ontdek of het iets voor jou is. Het materiaal (handschoenen) kun je in het begin lenen. Maar als snel wil je je waarschijnlijk in ieder geval je eigen handschoenen en bandage (wel zo fris).

Ook kennismaken met kickboksen? Boek een eerste privéles kickboksen in Rotterdam of kies voor een duoles met een vriend of vriendin en train voor €25 p.p!

Meer informatie? Stuur een bericht!


  Contactgegevens

  Sven van Hoof
  Mevlanaplein 3041 JK
  Rotterdam
  0613377542
  svenvanhoof1989@gmail.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *