Thaiboksen in Rotterdam

geplaatst in: Uncategorized | 0

Thaiboksen in Rotterdam: waarom is thaiboksen zo’n goede training?

Vechtsport is de laatste jaren flink gestegen in populariteit. Een populaire tak hiervan is thaiboksen ofwel Muay Thai. Er zijn verschillende redenen om te beginnen met deze intensieve vechsport. Iedereen heeft bij het sporten zijn of haar eigen doelstellingen. Welke doelstelling het ook is, Muay Thai kan erg helpen. Denk hierbij aan afvallen, je conditie trainen, zelfvertrouwen opbouwen of de techniek leren. Met de juiste instelling en een goede privé thaibox les kan je al een heel eind komen.

Wat is thaiboksen?

Thaiboksen is een eeuwenoude vechtsport. Het is ontstaan uit oorlogskunsten van de Thaise soldaten. De sport die destijds is begonnen in Thailand en buurlanden, heeft inmiddels de hele wereld veroverd. Het wordt gezien als één van de effectiefste en meest intensieve vechtsporten. Muay Thai bestaat uit een sport waar alle lichaamsdelen gebruikt kunnen worden. Hierbij is te denken aan vuisten, ellebogen, voeten, scheenbeen en de knieën. Mensen stellen vaak de vraag wat het verschil is met kickboksen. Het verschil is dat het gebruik van knieën en ellebogen bij Muay Thai is toegestaan, bij kickboksen is dit niet het geval.

De sport is geschikt en toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in fitter en sterken worden. Het is en blijft een contactsport, maar wanneer je traint met een muay thai personal trainer, hoef je niet perse te sparren. Naast het leren van de technieken werk je ook aan je geest en uithoudingsvermogen. Veel sportscholen zien dat mensen meer zelfvertrouwen opbouwen en zich weerbaar kunnen opstellen. Weet je niet zeker of je interesse hebt, dan kun je eens proberen om een proeftraining te volgen. Meestal bieden sportscholen een voordelige proeftraining aan, waarmee je de sport een stukje van dichterbij kunt ervaren. Zo is een privéles Muay Thai Rotterdam bij Sven van Hoof ook altijd heel voordelig. Tijdens deze proeftraining kun je ontdekken of thaiboksen daadwerkelijk iets voor jou is.

Thaiboks technieken

Bij thaiboksen leer je verschillende technieken, denk hierbij aan:

 1. Bokstechnieken
 2. Traptechnieken
 3. Knietechnieken
 4. Elleboogtechnieken
 5. Clinchen
 6. Sparren

Echter zijn er nog andere punten die belangrijk zijn om de technieken goed uit te kunnen voeren. Dit is het trainen van conditie, lenigheid, kracht en reactievermogen. De trainingen zijn erg intensief en er vindt constant energieverbranding door het gehele lichaam plaats. Net zoals elke vechtsport, is ook thaiboksen een gerespecteerde sport. Dat houdt in dat er ook aandacht wordt geschonken aan het opbouwen van zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen.

Thaibokskleding

Voor het beoefenen van thaiboksen zijn er een aantal kleding stukken nodig:

 • -Kickboksbroek of sportbroek
 • -T-shirt
 • -Handschoenen en bandage
 • -Scheenbeschermers
 • -Gebitbeschermer
 • -Kruisbeschermer (optioneel)

Tijdens het sparren kan er ook gebruik worden gemaakt van een hoofdbeschermer. Meestal kun je deze lenen via de sportschool. Indien dit niet het geval is, zal je er zelf één moeten aanschaffen. De bescherming is belangrijk voor je eigen veiligheid, neem dit dus niet voor lief. Veel sporten bieden echter ook de kans om met 'het hoofd vrij' te trainen, zeker voor beginners.

Kennismaken met het thaiboksen of je techniek perfectioneren? Kom thaiboksen in Rotterdam!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *